Historie

CV de BierBeuners is in 2009 opgericht door een groep jonge Elstenaren met een grote liefde voor carnaval. Jaarlijks doen we met een carnavalswagen mee aan de optochten in Lent, Elst & Beek. Onze doelstelling? Eén groot feest tijdens de voorbereidingen, de optochten en na afloop en zo hoog mogelijk eindigen tijdens de optochten. In 2010 deden we voor het eerst mee aan de optocht in Elst. Met een wagen in het thema “Après-ski” eindigden we op de derde plaats en wonnen we de publieksprijs.

In 2011 deden we voor het eerst een gooi naar de eerste plaats in Elst. Met een wagen in het thema “Herrie in de Keuken”,  afkomstig van het TV programma van Herman den Blijker, eindigden we als tweede. In Lent, waar we voor het eerst meededen, eindigden we op de dertiende plaats.

In 2012 hing deelname aan een zijden draadje. Het vinden van een bouwlocatie bleek moeilijker dan gedacht, maar uiteindelijk bood de familie Tap een helpende hand. Gezien de korte bouwperiode besloten we om dit jaar voor de lol mee te doen. Met een carnavalswagen in het thema “EK voetbal” eindigden we vijfde in Elst en 26e in Lent.

Voor 2013 hadden we grote plannen. We pakten alles professioneler aan en gingen werken met commissies (wagenbouw, kleding, sponsoring, BierBeuners Events en activiteitencommissie). Deze taakverdeling beviel uitstekend, want op alle vlakken excelleerde de vereniging. Met een wagen in het thema “Maya-voorspelling” eindigden we zowel in Elst als Lent tweede! Ook wonnen we de publieksprijs in Elst.

In 2014 hadden we maar één doel: eerste eindigen in Elst. De voorbereidingen verliepen erg goed en het resultaat mocht er wezen. Met een wagen in het thema “Van prins pils naar koning bier” eindigden we dan ook voor het eerst in de historie op de eerste plaats in Elst. Daarnaast pakten we het puntenrecord (216), de publieksprijs en de tweede plaats in Lent!

We werden steeds professioneler. Welke thema’s zullen aanslaan bij het publiek, hoe kunnen we zo carnavalesk mogelijk voor de dag komen en wat vinden wij zelf het leukst? Eigenlijk hadden we voor 2015 al vrij snel een thema: de problemen wereldwijd. Of het nu gaat om IS, het al dan niet neerhalen van de MH17, de strijd tussen Israël en Palestina of de terreuraanslag in Parijs… De wereld verloedert, carnaval verbroedert!

Het thema gaf ons energie en de sfeer binnen de groep was fantastisch. Precies wat we uit wilden stralen: feest! Het leverde ons de eerste plaats op in Elst. In Lent zorgden we voor een daverende sensatie. Voor het eerst eindigde een wagen uit Elst op de eerste plaats! Een fantastisch en uitverkocht Döppert Festival maakten carnaval 2015 onvergetelijk!

De opdracht voor 2016 was lastig. Hoe kunnen we vorig jaar overtreffen en met welk thema kunnen we dit doen? De voorbereiding liep lichtelijk vertraging op doordat we wederom op zoek moesten naar een nieuwe bouwlocatie. De Batsers boden gelukkig een helpende hand, waardoor we vol goede moed konden beginnen. Uiteindelijk werd ook dit jaar een groot succes. Met een wagen in het thema “Das pech, wilde dieren weg!”, refererend aan het circus, wonnen we de publieksprijs en eerste plaats in Elst en eindigden we derde tijdens de Jubileumoptocht in Herveld. De tweede editie van Döppert Festival was nóg grootser en succesvoller, kortom een prachtig carnavalsjaar!