Wagenbouw

De wagenbouwers van CV de BierBeuners, bestaande uit circa 10 man, die denken dat ze de wagen alleen bouwen maar stiekem toch geholpen worden door alle BierBeuners, bouwen elk jaar een wagen voor de optochten van Elst, Lent & Beek. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt de wagenbouw ervoor dat er elk jaar weer een fantastische wagen klaar staat. Dat het ook elk jaar beter gaat is ook wel te zien aan de prijzen!

De week na de laatste optocht wordt de wagen afgebroken. Sommige onderdelen en frames worden met beleid uit elkaar gehaald, de overige onderdelen worden gewoon gesloopt, iets wat de mannen van de wagenbouw ook goed kunnen. Daarna worden alle nog bruikbare onderdelen op de wagen gelegd en gaat er een groot zeil overheen. De wagen wordt gestald, tot volgend jaar zeggen we dan!

Maar dan, een paar maanden na carnaval begint het toch weer te kriebelen. De wagenbouw komt bij elkaar. Na de nodige biertjes komen de beste ideeën voor het nieuwe thema naar boven. Daarna worden langzaam maar zeker alle voorbereidingen getroffen. De bouwlocatie, materialen en gereedschappen worden geregeld. Vervolgens begint het echte werk: het klaarmaken van het onderstel, het lassen en ontwerpen van het constructiewerk, alles laten bewegen wat los en vast zit en het gazen, tapen, plakken, purren en schilderen van de wagen. Dit allemaal om elk jaar maar weer mooi voor de dag te komen.

Namens de wagenbouw willen wij iedereen bedanken die de afgelopen jaren betrokken is geweest bij de bouw van onze carnavalswagen. Sponsoren, vrienden van de BierBeuners, ouders en niet te vergeten onze vrienden van de bouwlocaties. Mede door jullie hulp kunnen we elk jaar weer een fantastische wagen bouwen!

Tot ziens bij de volgende carnavalsoptocht,

De wagenbouwers van CV de BierBeuners.